Kαμπάνια διαμόρφωσης χριστουγεννιάτικης βιτρίνας εντός των τειχών Λευκωσία

Η ΕΤΑΠ Λευκωσίας, σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας, το Πανεπιστήμιο Frederick και τον  Σύνδεσμο Καταστηματαρχών Πεζοδρόμων Λευκωσίας διοργανώνουν καμπάνια χριστουγεννιάτικης διακόσμησης βιτρινών καταστημάτων της εντός των τειχών πόλης της Λευκωσίας.  

Οι ενδιαφερόμενοι καταστηματάρχες με την καθοδήγηση φοιτητών διακόσμησης εσωτερικών χώρων του πανεπιστημίου Frederick, καλούνται να δημιουργήσουν τις πιο καινοτόμες και δημιουργικές χριστουγεννιάτικες βιτρίνες.   

Στα πλαίσια της καμπάνας, ο Δήμος Λευκωσίας και ο Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Πεζοδρόμων Λευκωσίας θα βραβεύσουν τις 6 καλύτερες προσπάθειες.   

Όροι & Προϋποθέσεις:

Διαδικασία:

  1. Η δημοσίευση της Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2023.
  2. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν ενδιαφέρον το αργότερο μέχρι το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2023 επισυνάπτοντας τη Αίτηση Συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@ntb.org.cy.
  3. Η δράση θα επικεντρωθεί σε καταστήματα:

Α. Εστίασης & Αναψυχής

Β. Λιανικό εμπόριο

Γ. Υπηρεσίες

4. Οι επιχειρήσεις, θα πρέπει να δραστηριοποιούνται εντός των τειχών. 

**Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις εντός της Λαϊκής Γειτονιάς, δεν δύναται να συμμετάσχουν στο σχέδιο λόγο του ειδικού σχεδιασμού που θα τύχει η περιοχή ως Χριστουγεννιάτικο Χωριό.  

5. Συνολικά θα επιλεχθούν 15 καταστήματα, 5 από κάθε κατηγορία.

6. Για την επαλήθευση των στοιχείων των ενδιαφερομένων σε σχέση με την κατηγοριοποίηση της επιχειρήσεις, θα διεξαχθεί έρευνα στοιχείων στο αρχείο του Δήμου Λευκωσίας, από αρμόδιους λειτουργούς του Δήμου.  

7. Σε ειδική εκδήλωση, φοιτητές διακόσμησης εσωτερικών χώρων του Πανεπιστημίου Frederick μέσα από διαδικασία κλήρωσης, θα αναλάβουν το σχεδιασμό και διακόσμηση ενός επιλεχθέντος καταστήματος. 
7.1 Σε περίπτωση που υπάρχει ενδιαφέρον πέραν του προβλεπόμενου αριθμού καταστημάτων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με κριτήρια την ημερομηνία / ώρα δήλωσης ενδιαφέροντος. 
7.2 Σε περίπτωση που δεν υπάρχει επαρκές ενδιαφέρον από καταστήματα συγκεκριμένης κατηγορίας, τότε θα αυξηθεί ο αριθμός επιλογής καταστημάτων άλλων κατηγοριών.  

8.Η ΕΤΑΠ Λευκωσίας θα χορηγήσει κάθε φοιτητή – σχεδιαστή διακόσμησης με το ποσό των 550 ευρώ για αναλώσιμα που αφορούν τη δημιουργία της κάθε βιτρίνας.
  
9. Η δήλωση συμμετοχής από κάθε κατάστημα θα συνεπάγεται με αποδοχή για συνεισφορά στη διακόσμηση της βιτρίνας του, με ποσό όχι χαμηλότερο των €330. Το ποσό αυτό θα απορροφηθεί σε αναλώσιμα από τον / την σχεδιαστή εσωτερικών χώρων με την προσκόμιση όλων απαραίτητων δικαιολογητικών.  

10. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της κάθε βιτρίνας θα πρέπει να υιοθετεί τις τεχνικές προδιαγραφές που θα θέσει ο Δήμος Λευκωσίας και θα παρουσιαστούν στους σχεδιαστές διακόσμησης. 
 
11. Ο/η σχεδιαστής εσωτερικού χώρου θα αρκεστεί σε σχεδιασμό που αφορά: 
-Φωτισμός εσωτερικού χώρου 
-Τζάμι βιτρίνας 
-Διακόσμηση / επιπλοποιία βιτρίνας 
-Διακόσμηση εξωτερικού χώρου που εφάπτεται με τη βιτρίνα και την είσοδο του καταστήματος  
-Διακόσμηση / διαμόρφωση εισόδου καταστήματος  
-Εξωτερική φωταγώγηση  
-Μουσική επένδυση εσωτερικού ή / και εξωτερικού χώρου καταστήματος 
-Κατασκευές υψηλής αισθητικής και ποιότητας ως χριστουγεννιάτικος διάκοσμος (π.χ. χριστουγεννιάτικο δένδρο, άλλα χριστουγεννιάτικα στολίδια και διάκοσμος, ξύλινοι ανθώνες και φύτευση, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις με βάση τη θεματική του κάθε καταστήματος διασυνδεδεμένο με την χριστουγεννιάτικη περίοδο) 
-Αναλώσιμα, θεωρούνται προϊόντα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο των καταστημάτων και σε καμία περίπτωση δεν θα χρησιμοποιηθούν ως προϊόντα προς διάθεση σε πελάτες. 

12. Οι κατασκευές και τα αναλώσιμα προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν θα παραμένουν στην ιδιοκτησία του δικαιούχου καταστήματος με στόχο την επαναχρησιμοποίηση τους. 

13. Κατά τη διάρκεια υλοποίησης της καμπάνιας, (2/12/23 – 7/1/24) ο δικαιούχος υποχρεούται να προβαίνει άμεσα σε οποιεσδήποτε απαραίτητες ενέργειες χρειάζονται για τη διατήρηση σε εξαιρετική κατάσταση της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης (π.χ., φροντίδα πρασίνου, αντικατάσταση φθαρμένων υλικών, αποκατάσταση οποιωνδήποτε ζημιών μπορούν να προκληθούν στη διακόσμηση από καιρικά φαινόμενα και από οποιαδήποτε άλλη φθορά). 

14. Όλα τα καταστήματα, ανεξαρτήτως του σχεδιασμού της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης, θα  φέρουν τα λογότυπα των διοργανωτών (ΕΤΑΠ Λευκωσίας και Υφυπουργείο Τουρισμού) σε περίοπτη θέση που θα τους υποδειχθεί. 
 
15. Η διακόσμηση θα έχει ισχύει από τις 2 Δεκεμβρίου 2023 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2024.  

16. Τα επιλεχθέντα καταστήματα θα ενταχθούν σε ειδική καμπάνια ψηφιακής προβολής που θα επιμεληθεί το Πανεπιστήμιο Frederick.  

Για τυχών διευκρινήσεις και περεταίρω πληροφορίες, επικοινωνήστε στα γραφεία της ΕΤΑΠ Λευκωσίας, +35722889600 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@ntb.org.cy  

Μείνετε σε επαφή

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο